Kauneudenhoitotuotteemme on pakattu lasi-, metalli- ja muovipakkauksiin. Vuoden 2019 aikana vaihdoimme nykyiset muovipakkauksemme pulloihin ja tuubeihin, jotka on valmistettu sokeriruokomuovista. Se merkitsee sitä, että yli 85 % valikoimastamme valmistetaan sokeriruo’osta jo vuoden 2019 aikana. Uudet muovipullot ja tuubit valmistetaan polyeteenistä (PE), ja ne ovat yhtä korkealaatuisia kuin nykyiset. 

Sokeriruo’on käytön etuna on, että se on uusiutuva raaka-aine, joka poistaa hiilidioksidia ilmakehästä. Sadonkorjuun jälkeen sokeriruo’osta puristetaan mehu pois. Lopputuotteesta eli jäljelle jäävästä osasta valmistetaan alkoholia, joka on lähtökohta kasvipohjaisen muovin valmistuksessa. Näin käytämme uusiutuvaa luonnonvaraa, joka tulee käyttöön samalla lopputuotteena. Jokaista sokeriruokotonnia kohden sitoutuu kaksi tonnia hiilidioksidia ilmakehästä. 

Kaikki Urtekramin käyttämä kartonki ja paperi on FSC-sertifioitua. FSC on lyhenne sanoista ”Forest Stewardship Council”. Se takaa, että kartonki ja paperi ovat peräisin kestävästä metsätaloudesta ja että kaikki metsässä työskentelevät saavat koulutusta, suojavarusteet ja oikeudenmukaisen palkan.

Urtekram Beauty_800x800px.jpg