Saatat jo tietää, että ekologisuus on sydämen asia Urtekramilla, mutta tiesitkö, että teemme myös aktiivisesti töitä kohti parempaa ja kestävämpää maailmaa? Tämä pätee koko tuotantoketjuumme, yksittäisestä viljelijästä, pakkaukseen ja kuljetukseen. 

Sust_webb_toppbild_beach_800x800.jpg

Urtekramin tarina alkoi vuonna 1972, myyden luomumausteita pienessä liikkeessä Kööpenhaminan keskustassa. Kiinnostus brändiä kohtaan kasvoi nopeasti ja niin kasvoi myös tuotanto ja sortimentti. Vuonna 1989 Urtekram muutti pääkonttorinsa Mariageriin, Tanskaan. 

Tuotanto sijaitsee lähellä luontoa ja ja pienissä tiloissamme tuotamme myös luonnonmukaiset ja sertifioidut kauneustuotteemme kaikkien tarpeisiin. 

Tänä päivänä, tuotteittamme myydään niin kivijalkakaupoissa kuin verkkokaupoissakin, ympäri Eurooppaa ja isossa osassa muuta maailmaa. 

 •     Ecocert Cosmos Organic - sertifioitua
 •     Vegan Society - sertifioitua
 •     99-100 % Luonnonmukaista alkuperää
 •     Biohajoava koostumus
 •     Kasvipohjaiset pakkaukset
 •     Uusiokäytettyä energiaa tuotannossa

Sust_webb_windmill_sky_1080x1350.jpg

Vähemmän tuotantojätettä

Pyrimme aina minimoimaan tuotannossamme syntyvän jätteen. Tuotamme mahdollisimman resurssitehokkaasti, kierrätämme suurimman osan jätteistämme ja väistämätön jäte lähetetään paikalliseen biokaasulaitokseen uusiutuvaksi energiaksi.
Jos tuotannossa käy virheitä, esimerkiksi etiketit päätyvät väärin pakkauksiin eivätkä tuotteet ole myyntikelpoisia, lahjoitamme tavarat Tanskan avustusjärjestöille.

Aurinkokennot ja biokaasu

Teemme useita toimenpiteitä energiankulutuksemme vähentämiseksi. Tanskan tuotantomme käyttää 100% uusiutuvaa energiaa sähköön, lämmitykseen ja jäähdytykseen. Tuotamme myös osan omasta sähköstämme kattojen aurinkopaneeleilla.

Työmme energiankulutuksen vähentämiseksi:

 • Ostamme ainoastaan vihreää sähköä tuulivoimasta.
 • Tanskalaisessa varastorakennuksessamme on aurinkokennoja sähköntuotantoa varten.
 • Tanskan varastomme käyttää lämmitykseen vain biokaasua.
 • Tuotantolaitoksemme on laskenut lämpötiloja energiankulutuksen vähentämiseksi.
 • Tuotantomme ja varastomme ovat siirtyneet LED-valoihin vähentäen sähkönkulutusta 40%.

Sust_webb_arm_lavender_1080x1350.jpg

Tuotteemme

Kaikki Urtekram Nordic Beauty -tuotteiden ainesosat on valittu huolellisesti ja ne ovat 99-100% luonnollista alkuperää. Tuotesisältö on 100% biohajoavaa, vegaanista ja Ecocert Cosmos Organic -sertifioituja COSMOS-standardin mukaisesti.

Koska kaikki Urtekram Beauty Care -tuotteet on Ecocert Cosmos Organic -sertifioitu, ne eivät sisällä parabeeneja, silikoneja tai synteettisiä säilöntäaineita. Silikonien sijaan käytämme parsakaalinsiemenöljyä.
Tuotteissamme ei käytetä keinotekoisia hajusteita, ainostaan yrttejä ja luonnollisia öljyjä.

Tuotesisältö on 100% biohajoavaa, mikä tarkoittaa sitä, että luonto voi hajoittaa ainesosat itse. 

 • Ei keinotekoisia hajusteita
 • 99 – 100 % luonnonmukaisia ainesosia
 • 100% biohajoava tuotesisältö
 • Uusiutuvia ja vegaanisia ainesosia

Tuotteissamme käytämme ainoastaan vegaanisia ainesosia. Tämä tarkoittaa sitä, että mitään eläinperäistä ei ole käytetty missään vaiheessa raaka-aineiden valmistusprosessia. Tuotteissamme käytetty hyaluronihappo on luonnollisesti fermentoitua hyaluronihappoa.

Sust_webb_herbsinglass_1080x1350.jpg

Sokeriruo'osta kierrätettävään muoviin

Brändi-identiteettimme osana arvioimme jatkuvasti tuotteidemme vaikutusta ympäristöön, ja tässä prosessissa tuotteidemme pakkaus on keskeisessä roolissa. Tähän asti olemme käyttäneet sokeriruo'osta peräisin olevaa kasvipohjaista materiaalia perinteisen muovipakkauksen sijaan.

Jotta voimme edelleen pienentää pakkaustemme ympäristövaikutusta ja välttää uuden muovimateriaalin tuottamista, olemme päättäneet siirtyä nykyisestä kasvipohjaisesta materiaalista kierrätettäviin rPET-pulloihin, jotka ovat kierrätetystä muovimateriaalista valmistettuja pulloja.

Kierrätys

Yleisesti ottaen kaikki pakkaukset tulisi kierrättää muovina. Pumppuja sisältävistä pakkauksista tulee ottaa pumpu irti ja pumput lajitella sekajätteeksi. Myös tuubit lajitellaan sekajätteeksi.

FSC-serifioitu paperi

FSC-sertifiointi takaa vastuullisen metsätalouden, jossa ei kaadeta enempää puita kuin metsä voi tuottaa. FSC on myös takuu siitä, että eläimet ja kasvit ovat suojeltuja ja että metsässä työskentelevillä on tarvittava koulutus, asianmukainen turvavarustus ja kohtuullinen palkka.

Kaikki Urtekramin tuotannossa käytetty pakkauspaperi on FSC-sertifioitua, mikä takaa, että käytämme paperia vastuullisesti hoidetuista metsistä ja että metsäkierto pysyy ehjänä. Tämä koskee kaikkea laatikoista, joita lähetämme tukkumyyjille, myymälöistä löydettäviin tuote-esitteisiin.

Sust_webb_beach_footprint_1080x1350.jpg

Toimittajamme

Valitsemme kaikki toimittajamme huolella ja arvioimme aina heidän kykynsä kohdata korkeat standardimme. Teemme perusteellisen arvioinnin, jossa toimittajiltamme vaaditaan yksityiskohtaiset tiedot heidän liiketoiminnastaan ja vastuullisesta toiminnastaan. 

Urtekramin toimittajaksi pääsy vaatii Code of Conduct -sopimuksen allekirjoittamista. Se perustuu YK:n ohjaaviin periaatteisiin ihmisoikeuksista korruptiotorjunnasta, työoikeuksista sekä ympäristövaikutuksista.

Hiilijalanjälki

Työmme tuotantomme, prosessimme ja työskentelytapamme optimoimiseksi  on jatkuvaa. Urtekram, osana Midsona Groupia, on asettanut tavoitteet hiilijalanjälkensä vähentämiseksi. Midsona on liittynyt Science Based Target -aloitteeseen yhteistyössä WWF:n, CDP:n, YK:n Global Compactin ja World Resources Instituten kanssa. Vuonna 2021 Midsona on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään YK:n Pariisin sopimuksen 1,5 asteen tavoitteen mukaisesti.